F1: Κουβεντιάζοντας για το GP του Αζερμπαϊτζάν με τον Νικόλα Τομπάζη

  • -
  • -

Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας της προηγούμενης Κυριακής στην πόλη του Μπακού. Είχαμε συνολικά 3 αυτοκίνητα ασφαλείας, μια κόκκινη σημαία και φάσεις οι οποίες κυρίως αυτή μεταξύ του Hamilton και του Vettel άναψε τα αίματα στους οπαδούς των δυο ομάδων. Όπως πάντα κάτσαμε με τον Νικόλα Τομπάζη, τον κορυφαίο Έλληνα μηχανικό, να κουβεντιάσουμε για το τι είδαμε.

 

«Ο αγώνας αυτός έγινε επεισοδιακός λόγω του γεγονότος ότι η σχεδίαση της πίστας έκανε πολύ δύσκολη την απομάκρυνση των μονοθεσίων. Ήταν φανερό ότι κάθε φορά που είχαμε ένα γεγονός μέσα στην πίστα έπρεπε να βγει αυτοκίνητο ασφαλείας για να απομακρυνθεί. Δεν είδαμε καν το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Ήταν ένας αγώνας ο οποίος δεν διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του. Από την προχειρότητα των ανθρώπων της πίστας που απομάκρυναν πολύ πρόχειρα τα διάφορα θραύσματα, την περίπτωση του προστατευτικού κεφαλής της Mercedes, κάτι που εν τέλει κόστισε την νίκη στον Hamilton, μέχρι προφανώς και την περίπτωση του Vettel που χτύπησε με την ρόδα του τον Hamilton. Όλα αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν έναν αγώνα ο οποίος ήταν Ρώσικη Ρουλέτα», είπε και συμπλήρωσε : «Σε κανονικές συνθήκες και όπως φάνηκε από τις προηγούμενες μέρες, η Mercedes δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει τον αγώνα. Από την Παρασκευή και το Σάββατο φαινόταν ότι έχει μια καλή διαφορά από την Ferrari. Φυσικά και η διαγράμμιση της πίστας παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί να ταίριαζε περισσότερο στην μια ή την άλλη ομάδα, παρόλα αυτά είναι φανερό ότι η Mercedes έκανε βήμα προόδου, όπως έκανε και η Red Bull Racing και ότι η Ferrari δεν έκανε κάτι ανάλογο, ήταν η πιο στάσιμη από τις 3 αυτές ομάδες. Έχουμε τονίσει ότι με τις πολύ μικρές διαφορές η μάχη θα παιχτεί στον αγώνα εξέλιξης και θα πρέπει να φέρνουν συνεχώς αναβαθμίσεις. Ότι βρίσκουν στο εργοστάσιο θα έρχεται γρήγορα στην πίστα. Φαίνεται ότι η Mercedes κατάλαβε καλύτερα το πώς δουλεύουν τα λάστιχα και μπορεί να φέρνει το μονοθέσιο πιο κοντά στα μέτρα της. Το ενδιαφέρον βέβαια έχει εστιαστεί στο πως θα συνεχιστεί αυτή η μάχη στην εξέλιξη και στους επόμενους αγώνες με το καλοκαιρινό lockdown να είναι κοντά»

 

Για το συμβάν ανάμεσα στους Hamilton και Vettel ο Τομπάζης είπε : «Θα μπορούσαμε υπο άλλες συνθήκες να μέναμε στο εάν ο Hamilton είχε μερίδιο ευθύνης στην φάση της σύγκρουσης. Είναι φανερό ότι επιβραδύνει με σταθερό ρυθμό, δεν κάνει break testing, αλλά οδηγούσε αρκετά αργά. Είναι σίγουρα οριακή η συμπεριφορά του, αλλά αυτό που ακολούθησε με τον Vettel να πηγαίνει δίπλα και να ‘διαμαρτύρεται’ με τον τρόπο αυτό είναι κάτι το κατακριτέο και έχει δικαίως τραβήξει όλο το ενδιαφέρον. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει τον Vettel να ‘θολώνει’ και σε αρκετές περιπτώσεις να χάνει και το δίκιο του. Η κίνησή του να πάει δίπλα στον Hamilton και να τον χτυπήσει δεν συνάδει με έναν 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν 2-3 μέρες για να δει λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα»

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...